Under första veckan i april lanserades det ekologiska brännvinet O.P. Anderson Klar i Sverige, som är det senaste tillskottet till O.P. Anderson-familjen. Med sin friska smak av dillfrön och citron är O.P. Anderson Klar en perfekt smakmatch till fisk och skaldjur, vilket gör den till ett självklart inslag på de stundade kräftskivorna och sensommarens festmåltider.
Sverige har fått ett nytt brännvin: O.P. Anderson Klar, som tidigare har lanserats med stor framgång i Danmark och nu introducerats på den svenska marknaden. Med sin fulländade smakmatch till fisk och skaldjur knyter O.P. Klar an till sitt ursprung från Västkusten där spritfabrikör Carl August Anderson lanserade O.P. Anderson 1891 .O.P. Klar är en fyllig akvavit med toner av dillfrön och citronskal över en grund av klassisk ekfatslagrad O.P. Anderson-kryddning med kummin, anis och fänkål. Likt originalet är O.P. Klar framställd på noggrant utvalda ekologiska kryddor och vete.
Spritfabrikör och skeppsredare
O.P. står för Olof Peter, spritfabrikör och skeppsredare född 1797. Sonen Carl August tog över affärerna och lanserade år 1891 O.P. Anderson Aquavit som en hyllning till sin far. O.P. Anderson Aquavit är Sveriges äldsta och anrikaste akvavit, och har kommit att bli en populär och självklar snaps på festbordet. Grundkryddningen i O.P. Anderson Klar är densamma som i originalet och består av kummin, anis och fänkål, säger kryddmästaren Jonas Odland.
En fantastisk smakförstärkare
Kryddat brännvin är en fantastisk smakförstärkare när kryddningen matchar smakerna i maten. Detta är något som fler och fler upptäcker och efterfrågar. Man vill gärna ha fler kryddade brännvin att välja mellan för att kunna kombinera med olika typer av mat.
– Kryddorna i O.P. Anderson Klar är särskilt utvalda för att ge den bästa smakupplevelsen till fisk och skaldjur. Vi har stora förhoppningar att den kommer sälja riktigt bra nu under kräftsäsongen. Produkten ligger helt rätt i tiden med sina naturliga ingredienser och ekologiska profil, berättar Jonas.
O.P. Anderson Klar
O.P. Anderson Klar är skapad av kryddmästare Jonas Odland och har funnits till försäljning från och med den första april i Systembolagets beställningssortiment. En flaska på 700 milliliter kostar 261 kronor och artikelnumret är 86262-01. Ekologiska O.P. Anderson Klar passar personer som är intresserade av mat, dryck och smakupplevelser. Den friska dillfrökaraktären gör att akvaviten gifter sig perfekt till det mesta från hav och sjö.
Passar till skaldjur och löjrom
O.P. Anderson Klar passar utmärkt till såväl naturella skaldjur och löjrom som till grillad fisk och tillagade fiskrätter.
– För bästa smakupplevelse rekommenderar jag att servera O.P. Klar kylskåpstempererad och kom ihåg att smutta på snapsen till maten, inte svepa den. O.P. Klar är även ett perfekt komplement till den traditionella O.P. Anderson på midsommarbordet eller till kräftorna, säger Jonas.
Man ska utforska smakupplevelser
Jonas förklarar att med sin pigga citruston och milda dillsmak passar O.P. Klar även den som vanligtvis inte brukar dricka akvavit. Jonas rekommenderar fler att utforska de smakupplevelser som uppstår när akvavit kombineras med olika sorters mat.
– O.P. Anderson Klar har tydliga inslag av dill som gör att den passar bra till all mat som är kryddad med dill, eller där man kan tänka sig att lägga en dillkvist på toppen. Prova även att avnjuta O.P. Klar på ett annorlunda sätt tillsammans med ett ostron med några droppar citron på. Det gör att smakerna av hav och citron förhöjs på ett fantastiskt sätt, berättar Jonas.
Text: Anna Svensson
Sverige har fått ett nytt brännvin: O.P. Anderson Klar, som tidigare har lanserats med stor framgång i Danmark och nu introducerats på den svenska marknaden. Med sin fulländade smakmatch till fisk och skaldjur knyter O.P. Klar an till sitt ursprung från Västkusten där spritfabrikör Carl August Anderson lanserade O.P. Anderson 1891 .O.P. Klar är en fyllig akvavit med toner av dillfrön och citronskal över en grund av klassisk ekfatslagrad O.P. Anderson-kryddning med kummin, anis och fänkål. Likt originalet är O.P. Klar framställd på noggrant utvalda ekologiska kryddor och vete.
Spritfabrikör och skeppsredare
O.P. står för Olof Peter, spritfabrikör och skeppsredare född 1797. Sonen Carl August tog över affärerna och lanserade år 1891 O.P. Anderson Aquavit som en hyllning till sin far. O.P. Anderson Aquavit är Sveriges äldsta och anrikaste akvavit, och har kommit att bli en populär och självklar snaps på festbordet. Grundkryddningen i O.P. Anderson Klar är densamma som i originalet och består av kummin, anis och fänkål, säger kryddmästaren Jonas Odland.
En fantastisk smakförstärkare
Kryddat brännvin är en fantastisk smakförstärkare när kryddningen matchar smakerna i maten. Detta är något som fler och fler upptäcker och efterfrågar. Man vill gärna ha fler kryddade brännvin att välja mellan för att kunna kombinera med olika typer av mat.
– Kryddorna i O.P. Anderson Klar är särskilt utvalda för att ge den bästa smakupplevelsen till fisk och skaldjur. Vi har stora förhoppningar att den kommer sälja riktigt bra nu under kräftsäsongen. Produkten ligger helt rätt i tiden med sina naturliga ingredienser och ekologiska profil, berättar Jonas.
O.P. Anderson Klar
O.P. Anderson Klar är skapad av kryddmästare Jonas Odland och har funnits till försäljning från och med den första april i Systembolagets beställningssortiment. En flaska på 700 milliliter kostar 261 kronor och artikelnumret är 86262-01. Ekologiska O.P. Anderson Klar passar personer som är intresserade av mat, dryck och smakupplevelser. Den friska dillfrökaraktären gör att akvaviten gifter sig perfekt till det mesta från hav och sjö.
Passar till skaldjur och löjrom
O.P. Anderson Klar passar utmärkt till såväl naturella skaldjur och löjrom som till grillad fisk och tillagade fiskrätter.
– För bästa smakupplevelse rekommenderar jag att servera O.P. Klar kylskåpstempererad och kom ihåg att smutta på snapsen till maten, inte svepa den. O.P. Klar är även ett perfekt komplement till den traditionella O.P. Anderson på midsommarbordet eller till kräftorna, säger Jonas.
Man ska utforska smakupplevelser
Jonas förklarar att med sin pigga citruston och milda dillsmak passar O.P. Klar även den som vanligtvis inte brukar dricka akvavit. Jonas rekommenderar fler att utforska de smakupplevelser som uppstår när akvavit kombineras med olika sorters mat.
– O.P. Anderson Klar har tydliga inslag av dill som gör att den passar bra till all mat som är kryddad med dill, eller där man kan tänka sig att lägga en dillkvist på toppen. Prova även att avnjuta O.P. Klar på ett annorlunda sätt tillsammans med ett ostron med några droppar citron på. Det gör att smakerna av hav och citron förhöjs på ett fantastiskt sätt, berättar Jonas.
Text: Anna Svensson