Helena Furenbrink som är platschef för Carotte x Werket berättar att Carotte har nyöppnat restaurang, café, bageri, konferens- och eventarenan i Castellums fastighet Werket i centrala Jönköping. En ny mötesplats för näringsliv och boende i Jönköpings län. Här ska gästen få en fin service- och matupplevelse, med stort fokus på engagemang för hållbarhetsarbete.
Helena berättar vidare att från den 6 september 2023 välkomnades allmänheten för frukost, lunch, café, bageri, konferens- och eventarenan. Teamets medarbetare för Carotte x Werket är lokalt kända i Jönköping och har stor erfarenhet från restaurangen Sjön, Fagerhults Belysning, Stora Hotellet och Elmia.
Hämtar erfarenhet från New York
- Vårt team består bland annat av mig som är platschef för Carotte x Werket, kockarna Erik Beckman och Peter Holmqvist. I bageriet är det Kalle Ulfves som hämtar erfarenhet från New York där han arbetat på både restaurang Aquavit och för cafékoncernen Fika. Dagens lunch bygger i grunden på vegetariskt och gästen får själv välja om de vill tillsätta exempelvis fisk eller kyckling, säger Helena Furenbrink.
Prova på maten fick inbjudna gäster
Inbjudna gäster bjöds den 5 september på lunch och fika. Erik Beckman kom fram till bordet där gästerna satt och presenterade varmrätten och Kalle Ulfves presenterade bakverken och brödet. Medverkande på plats den 5 september bland gästerna var Beata Stigmarker som är kommunikations- och marknadsansvarig på Jkpgcity, Kristoffer Johansson som är eventansvarig på Jkpgcity. Helena Furenbrink som är platschef för Carotte x Werket. Johanna Lundin som är Head of marketing Region Mitt på Castellum. Thomas Bergström som är projektledare för Werket och Castellum berättade om arbetet med ny byggnationen och Anna Hjertquist som är site manager på Werket visade konferensrummen för gästerna.
Hållbarhetsarbete med återvunnet byggmaterial
Den nya inredningen och nya byggnationen i fastigheten består av ett hållbarhetsarbete med återvunnet byggmaterial och inredningsmaterial som exempelvis trä. Fastigheten har funnits sedan 1970-talet och nya byggnationen för restaurang, café, konferensen- och eventarenan har gjorts om under två år och projektet med nya byggnationen pågick under tre år. Restaurangen är i en lokal med högt glastak där mycket dagsljus kommer in.
Passionerade över varierande matlagning
- Syftet med inbjudningen den 5 september var att gästerna fick prova på restaurangens mat och bageriets utbud och få en förhandsvisning av konferens- och eventarenan. Vi arbetar med hållbarhet med maten för vi vill ta till vara på all mat. Vi har ett bageri som samarbetar med köket. Vi vill vara en mötesplats. Inför framtiden vill vi fortsätta utvecklas. Dessutom kommer vi framöver även att arrangera After work. Alla kollegorna i köket är passionerade över varierande matlagning och att skapa rätter som de själva uppskattar. Närproducerade råvaror används. Ibland hämtar vi inspirationen från hemmaplan, ibland från Asien, medan det andra gånger kan vara Nordafrika eller södra Europa som påverkar oss. Visionerna för matupplevelsen på Carotte x Werket är stora, säger Furenbrink.
Nöjda när inget går till spillo
- Allt det vi serverar ska främja utveckling för besökarna, men också för vår egen del. Målet med vår tankegång är att tillhandahålla de allra bästa råvarorna i säsong, samtidigt som vi minimerar matsvinn. Vi är nöjda när inget går till spillo. Mot slutet av dagen säljs eventuellt överskott från både restaurang och café i restaurangens ”rädda mig” -kyl, säger Helena.
Text: Anna Svensson
Helena berättar vidare att från den 6 september 2023 välkomnades allmänheten för frukost, lunch, café, bageri, konferens- och eventarenan. Teamets medarbetare för Carotte x Werket är lokalt kända i Jönköping och har stor erfarenhet från restaurangen Sjön, Fagerhults Belysning, Stora Hotellet och Elmia.
Hämtar erfarenhet från New York
- Vårt team består bland annat av mig som är platschef för Carotte x Werket, kockarna Erik Beckman och Peter Holmqvist. I bageriet är det Kalle Ulfves som hämtar erfarenhet från New York där han arbetat på både restaurang Aquavit och för cafékoncernen Fika. Dagens lunch bygger i grunden på vegetariskt och gästen får själv välja om de vill tillsätta exempelvis fisk eller kyckling, säger Helena Furenbrink.
Prova på maten fick inbjudna gäster
Inbjudna gäster bjöds den 5 september på lunch och fika. Erik Beckman kom fram till bordet där gästerna satt och presenterade varmrätten och Kalle Ulfves presenterade bakverken och brödet. Medverkande på plats den 5 september bland gästerna var Beata Stigmarker som är kommunikations- och marknadsansvarig på Jkpgcity, Kristoffer Johansson som är eventansvarig på Jkpgcity. Helena Furenbrink som är platschef för Carotte x Werket. Johanna Lundin som är Head of marketing Region Mitt på Castellum. Thomas Bergström som är projektledare för Werket och Castellum berättade om arbetet med ny byggnationen och Anna Hjertquist som är site manager på Werket visade konferensrummen för gästerna.
Hållbarhetsarbete med återvunnet byggmaterial
Den nya inredningen och nya byggnationen i fastigheten består av ett hållbarhetsarbete med återvunnet byggmaterial och inredningsmaterial som exempelvis trä. Fastigheten har funnits sedan 1970-talet och nya byggnationen för restaurang, café, konferensen- och eventarenan har gjorts om under två år och projektet med nya byggnationen pågick under tre år. Restaurangen är i en lokal med högt glastak där mycket dagsljus kommer in.
Passionerade över varierande matlagning
- Syftet med inbjudningen den 5 september var att gästerna fick prova på restaurangens mat och bageriets utbud och få en förhandsvisning av konferens- och eventarenan. Vi arbetar med hållbarhet med maten för vi vill ta till vara på all mat. Vi har ett bageri som samarbetar med köket. Vi vill vara en mötesplats. Inför framtiden vill vi fortsätta utvecklas. Dessutom kommer vi framöver även att arrangera After work. Alla kollegorna i köket är passionerade över varierande matlagning och att skapa rätter som de själva uppskattar. Närproducerade råvaror används. Ibland hämtar vi inspirationen från hemmaplan, ibland från Asien, medan det andra gånger kan vara Nordafrika eller södra Europa som påverkar oss. Visionerna för matupplevelsen på Carotte x Werket är stora, säger Furenbrink.
Nöjda när inget går till spillo
- Allt det vi serverar ska främja utveckling för besökarna, men också för vår egen del. Målet med vår tankegång är att tillhandahålla de allra bästa råvarorna i säsong, samtidigt som vi minimerar matsvinn. Vi är nöjda när inget går till spillo. Mot slutet av dagen säljs eventuellt överskott från både restaurang och café i restaurangens ”rädda mig” -kyl, säger Helena.
Text: Anna Svensson