Under två veckor från den 26 januari till och med den 11 februari pågår Krogveckan på över 200 medverkande restauranger i Sverige. Det blir nionde året i rad som Krogveckan anordnas. Åsa Murphy som är Nordisk Managing Director på Bookatable berättar att Krogveckan som numera sträcker sig över en längre period än en vecka, anordnas årligen av Bookatable by Michelin som är Europas största sajt för restaurangbokningar.
Åsa fortsätter berätta att Krogveckan är Sveriges största återkommande krogevent och låter matgästen njuta av specialkombinerade tvårättersmenyer för 200 kronor eller 300 kronor. Traditionsenligt ligger Krogveckan i slutet av januari, för att avsluta årets tuffaste ekonomiska månad med prisvärda restaurangmenyer. Krogveckan är till för alla som älskar att gå på restaurang.
Allt fler restauranger medverkar
En gång per år anordnas Krogveckan och varje år medverkar allt fler restauranger och efterfrågan hos restauranggästerna växer.
– Vilket betyder att det finns ett behov av en sådan här stor kampanj som bjuder på matglädje och inspiration till bra priser. Vi är glada över att denna folkfest växer för varje år, och att Krogveckan nästa år firar tio år. Förra året satte vi nytt rekord med över 43 000 matgäster, och årets Krogveckan ser ut att bli en succé då över 200 restauranger runtom i Sverige valt att delta med en majoritet av restauranger är i Stockholm och i Göteborg, berättar Åsa Murphy.
Restaurang Hemma i Jönköping
Åsa förklarar att med tanke på att det är otroligt många härliga restauranger som medverkar är det svårt att ta ut ett par exempel på restauranger.
– Just i Jönköping har man nu under Krogveckan möjligheten att prova Restaurang Hemma. Något jag själv gjort och kan rekommendera varmt. Samtliga av våra restauranger som vill delta under Krogveckan får självklart göra det, och gladligen gör också många det. På så sätt kan vi erbjuda gäster allt från Michelin-restauranger till schysta kvarterskrogar, något vi är mycket stolta över, säger Åsa.
Krogveckan uppskattad folkfest
Krogveckan pågår runt om i hela Sverige och lättast hittar man alla deltagande restauranger på hemsidan https://www.bookatable.se/krogveckan.
– Med tanke på evenemangets positiva utveckling ser vi ljust på framtiden och jag både tror och hoppas att Krogveckan ska fortsätta vara en uppskattad folkfest. Även i framtiden. Krogveckan är verkligen till för alla och det funkar lika bra att gå ut och äta med kompisar, som att bjuda svärmor eller en kollega på en god middag till ett riktigt bra pris. Det är också ett ypperligt tillfälle att prova nya restauranger, för det finns garanterat något för alla, avslutar Murphy.
FAKTA
Några av de restauranger som deltar
· LUX Dag för Dag, Stockholm
· Lydmar Hotel, Stockholm
· Prinsen, Stockholm
· Trattorian, Stockholm
· Usine Bistro 38, Stockholm
· Kornhamnstorg No. 53, Stockholm
· Bistro Rigoletto, Stockholm
· At Six, Stockholm
· Buco Nero, Stockholm
· Carousel, Stockholm
· Somm Restaurant & Wine Bar, Göteborg
· Familjen, Göteborg
· Stångs Magasin, Linköping
· Triangeln Restaurant & Lounge, Malmö
Krogveckan pågår från och med den 26 januari till och med den 11 februari och bokningar kan endast göras genom http://www.bookatable.se/krogveckan.
Källa: Bookatable.
Text: Anna Svensson
Åsa fortsätter berätta att Krogveckan är Sveriges största återkommande krogevent och låter matgästen njuta av specialkombinerade tvårättersmenyer för 200 kronor eller 300 kronor. Traditionsenligt ligger Krogveckan i slutet av januari, för att avsluta årets tuffaste ekonomiska månad med prisvärda restaurangmenyer. Krogveckan är till för alla som älskar att gå på restaurang.
Allt fler restauranger medverkar
En gång per år anordnas Krogveckan och varje år medverkar allt fler restauranger och efterfrågan hos restauranggästerna växer.
– Vilket betyder att det finns ett behov av en sådan här stor kampanj som bjuder på matglädje och inspiration till bra priser. Vi är glada över att denna folkfest växer för varje år, och att Krogveckan nästa år firar tio år. Förra året satte vi nytt rekord med över 43 000 matgäster, och årets Krogveckan ser ut att bli en succé då över 200 restauranger runtom i Sverige valt att delta med en majoritet av restauranger är i Stockholm och i Göteborg, berättar Åsa Murphy.
Restaurang Hemma i Jönköping
Åsa förklarar att med tanke på att det är otroligt många härliga restauranger som medverkar är det svårt att ta ut ett par exempel på restauranger.
– Just i Jönköping har man nu under Krogveckan möjligheten att prova Restaurang Hemma. Något jag själv gjort och kan rekommendera varmt. Samtliga av våra restauranger som vill delta under Krogveckan får självklart göra det, och gladligen gör också många det. På så sätt kan vi erbjuda gäster allt från Michelin-restauranger till schysta kvarterskrogar, något vi är mycket stolta över, säger Åsa.
Krogveckan uppskattad folkfest
Krogveckan pågår runt om i hela Sverige och lättast hittar man alla deltagande restauranger på hemsidan https://www.bookatable.se/krogveckan.
– Med tanke på evenemangets positiva utveckling ser vi ljust på framtiden och jag både tror och hoppas att Krogveckan ska fortsätta vara en uppskattad folkfest. Även i framtiden. Krogveckan är verkligen till för alla och det funkar lika bra att gå ut och äta med kompisar, som att bjuda svärmor eller en kollega på en god middag till ett riktigt bra pris. Det är också ett ypperligt tillfälle att prova nya restauranger, för det finns garanterat något för alla, avslutar Murphy.
FAKTA
Några av de restauranger som deltar
· LUX Dag för Dag, Stockholm
· Lydmar Hotel, Stockholm
· Prinsen, Stockholm
· Trattorian, Stockholm
· Usine Bistro 38, Stockholm
· Kornhamnstorg No. 53, Stockholm
· Bistro Rigoletto, Stockholm
· At Six, Stockholm
· Buco Nero, Stockholm
· Carousel, Stockholm
· Somm Restaurant & Wine Bar, Göteborg
· Familjen, Göteborg
· Stångs Magasin, Linköping
· Triangeln Restaurant & Lounge, Malmö
Krogveckan pågår från och med den 26 januari till och med den 11 februari och bokningar kan endast göras genom http://www.bookatable.se/krogveckan.
Källa: Bookatable.
Text: Anna Svensson