Aktuella Nyheter i Veckan
  • Ettan
  • Nyheter
  • Kultur & Nöje
  • Näringsliv
  • Hälsa & träning
  • Tipsa
  • Annons

Månadens recept på bakad potatis av Svensk Potatis

3/5/2018

0 Kommentarer

 
AnnaKarin Hamilton på Svensk Potatis berättar att Svensk Potatis har gjort månadens recept för mars på bakad potatis. Kylan har tagit ett stadigt grepp om Sverige och då kan vi behöva något riktigt gott att värma oss med. Bakad potatis är gott tillsammans med någon typ av fyllning och denna maträtt passar både till en vardag och till en finare måltid på helgen.
 
AnnaKarin fortätter att berätta om vad som kan vara godare och enklare att tillaga än en stor härlig bakad potatis?
– Man behöver inte köpa särskild bakad potatis eftersom vilken stor potatis som helst går bra att baka i ugnen. Bäst blir de mjöliga sorterna till exempel är potatis sorten King Edward bra som bakad potatis för att den är en mjölig potatis. Tillaga potatisen i ugnen i cirka 40 minuter. Mät temperaturen på potatisen som ska var på 96 grader när den är färdig, säger AnnaKarin Hamilton.
                                         
Förslag på goda fyllningar
AnnaKarin menar att man ska välja fyllning efter humör till bakpotatisen. Hennes förslag på fyllning är.
– Exempelvis kan man ställa fram skålar på bordet med crème fraiche, hackad lök, räkor och rom till bakad potatisarna. Något annat som är gott till bakad potatis är stekt bacon. Att bjuda sina gäster på bakad potatis passar perfekt exempelvis till buffé, fredagsmys och att även äta bakad potatis till lunch eller middag passar också lika bra, berättar AnnaKarin Hamilton.
                    
Recept på bakad potatis
 
4 portioner.
 
4 – 8 stycken potatisar, välj gärna King Edward eller annan mjölig sort.
                     
Beredning
 
Förvärm ugnen till 200 °C.

Tvätta potatisen.

Fördela potatisen i en långpanna.

Tillaga tills innertemperaturen är 96°C.

Potatisen kan också tillagas i micro på full effekt. 

Servera med en god fyllning.

Näringsinnehåll per portion: Energi 150 kcal/640 kJ Protein 4 gram Fett 0,2 gram Kolhydrater 32 gram.
 
Receptmakare: Eleonor Schütt och Margareta Andersson.
 
Källa: Svensk Potatis.
 
Text: Anna Svensson
0 Kommentarer

Din kommentar kommer att publiceras när den har godkänts.


Lämna ett svar.

    Väderprognos
    Detaljerad prognos

                        Annons

                        Annons

                         Annons

KONTAKT

Ansvarig utgivare: Arnold Svensson
[email protected]
​

Redaktionschef: Anna Svensson
[email protected]

OM WEBBTIDNINGEN

​Startades
År 2013


Fokus på
Hållbarhet, Innovation, Utveckling, Dåtid, Nutid och Framtid inom Nyheter, Näringsliv, Kultur & Nöje, Hälsa & Träning.

TIPSA  &  ANNONSERA

Maila för att tipsa
[email protected]


Maila för att annonsera
[email protected]

​Telefon 
​070 314 67 49
SOCIAL MEDIA