Anders Thorén som är pressansvarig på Löfbergs berättar att kalla kaffeshakes är perfekt på sommaren tillsammans med släkt och vänner hemma eller på restaurang. Kaffeshake är populärt både bland yngre och äldre. Anders menar att det är enkelt att göra sin egen favorit kaffeshake till sig själv eller att bjuda sina gäster på kaffeshake till efterätt.
Thorén förklarar vidare att det finns olika typer av smaker som passar till en kaffeshake.
– Allt ifrån choklad, lakris, knäck och kola smaker funkar bra till en kaffeshake. Exempel på tillbehör till en kaffeshake är glass, kex, godis, strössel och maränger. För att få en så kall kaffeshake som möjligt kan man ställa in glasen i kylen eller frysen innan man börjar göra kaffeshaken och man kan även lägga i istärningar i kaffeshaken. Ett enkelt och gott tips jag har är att hälla en espresso över en vaniljglasskula i ett glas, säger Anders Thorén.
Två mycket goda kaffeshakes
För alla de som gillar saltlakrits passar en kaffeshake med saltlakrits bra. Ringlad saltlakritssås, glasskulor och så kallat kallbryggt kaffe ”Cold Brew” med lakritssmak, samt toppa med saltlakritsströssel. Detta var några av ingredienserna i denna lyxiga kaffeshake.
– Lek med kreativiteten hemma och bjud dina vänner på en lakritsupplevelse utöver det vanliga. För de som gillar knäck och kola är det lätt att göra en kaffeshake med dessa smaker, och det blir supersmarrigt med bland annat kolasås, daimkulor och grädde, berättar Anders.
FAKTA
Kaffeshake med smak av saltlakrits
Du behöver:
1 msk saltlakritssås
3 kulor saltlakritsglass
1 dl mjölk
1,5 dl Cold Brew med lakritssmak
2 rullrån
1 tsk saltlakritsströssel
Så gör du:
Ringla saltlakritssås på insidan av glaset
Blanda glass, mjölk och cold brew i en mixer och häll upp i glaset
Toppa med rullrån, glasskulor, saltlakritsströssel, lakritsgodis och sugrör
Tips! Lyxa till det lite extra med vispad grädde på toppen!
Kaffeshake med smak av knäck och kola
Du behöver:
1,5 dl Cold Brew
2 kulor knäckglass
1 kula glass med havssalt och kola
1 dl mjölk
Kolasås
Vispad grädde
Daimkulor och skumstänger
Så här gör du:
Ringla kolasås på insidan av glaset
Kör två glasskulor, mjölk och Cold Brew i en mixer och häll upp i glaset
Toppa med grädde, glasskula, daimkulor och skumstänger
Servera med sugrör
Källa: Löfbergs.
Text: Anna Svensson
Thorén förklarar vidare att det finns olika typer av smaker som passar till en kaffeshake.
– Allt ifrån choklad, lakris, knäck och kola smaker funkar bra till en kaffeshake. Exempel på tillbehör till en kaffeshake är glass, kex, godis, strössel och maränger. För att få en så kall kaffeshake som möjligt kan man ställa in glasen i kylen eller frysen innan man börjar göra kaffeshaken och man kan även lägga i istärningar i kaffeshaken. Ett enkelt och gott tips jag har är att hälla en espresso över en vaniljglasskula i ett glas, säger Anders Thorén.
Två mycket goda kaffeshakes
För alla de som gillar saltlakrits passar en kaffeshake med saltlakrits bra. Ringlad saltlakritssås, glasskulor och så kallat kallbryggt kaffe ”Cold Brew” med lakritssmak, samt toppa med saltlakritsströssel. Detta var några av ingredienserna i denna lyxiga kaffeshake.
– Lek med kreativiteten hemma och bjud dina vänner på en lakritsupplevelse utöver det vanliga. För de som gillar knäck och kola är det lätt att göra en kaffeshake med dessa smaker, och det blir supersmarrigt med bland annat kolasås, daimkulor och grädde, berättar Anders.
FAKTA
Kaffeshake med smak av saltlakrits
Du behöver:
1 msk saltlakritssås
3 kulor saltlakritsglass
1 dl mjölk
1,5 dl Cold Brew med lakritssmak
2 rullrån
1 tsk saltlakritsströssel
Så gör du:
Ringla saltlakritssås på insidan av glaset
Blanda glass, mjölk och cold brew i en mixer och häll upp i glaset
Toppa med rullrån, glasskulor, saltlakritsströssel, lakritsgodis och sugrör
Tips! Lyxa till det lite extra med vispad grädde på toppen!
Kaffeshake med smak av knäck och kola
Du behöver:
1,5 dl Cold Brew
2 kulor knäckglass
1 kula glass med havssalt och kola
1 dl mjölk
Kolasås
Vispad grädde
Daimkulor och skumstänger
Så här gör du:
Ringla kolasås på insidan av glaset
Kör två glasskulor, mjölk och Cold Brew i en mixer och häll upp i glaset
Toppa med grädde, glasskula, daimkulor och skumstänger
Servera med sugrör
Källa: Löfbergs.
Text: Anna Svensson